Ülkemizde her alanda Türkiye Yüzyılına uygun adımlar atılmakta. Geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanımız 2023 yılında kamuda Bilişim istihdamını ciddi derecede artıracaklarını vurguladı.

Bilişim dünyasının temeli okullarda başlamaktadır. Biz Bilişim Teknolojileri öğretmenleri olarak bu görevi üstlenmekte hazırız ve heyecanlıyız.

Geçtiğimiz yıllarda Uzaktan Eğitimin zirve yaptığı dönemde sadece 50 kontenjan ile mağdur edildik. Sonrasında 51 ve 112 kontenjanlar ile bu mağduriyet devam etti. Taban puanlarımız 87-88-89 civarında kapatmakta ve bizleri umutsuzluğa sürüklemektedir. Tüm dünyada Bilişimin insanları uzaya çıkardığı bir devire ilerlerken Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinin kontenjanları düşmesi çağımız gereği kabul edilemez bir durumdur.

Teknofest, MEB Robotik vs. gibi teknoloji içerikli yarışmalarda Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri aktif rol oynamaktadır. Özel okullarda tüm kademelerde (Okul Öncesi, İlkokul, Ortaokul ve Lise) Bilişim dersleri mevcuttur. FIRSAT EŞİTLİĞİ kapsamında Bilişim derslerinin MEB okullarında tüm kademelere zorunlu ders olarak yayılmasını yetkililerden talep ediyoruz. Bu gereklilikler sağlandığında bizlerin atama gibi bir sıkıntısı zaten kalmayacaktır.

Son olarak GELECEK BİLİŞİMLE GELECEK diyoruz. 


Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin sesine ses olduğunuz için çok teşekkür ederiz. 

hbrve