Türk Hava Yolları'na ait  TK-1855 sefer sayılı Airbus A330 tipi uçak, Barcelona-İstanbul seferini yapmak üzere 15.35'te İstanbul Havalimanı'ndan havalandı.

Yolcu uçağı havalanmadan önce herhangi bir sorun yoktu ve kalkışta da bir problem yaşanmadı. Kalkmasından bir süre sonra kabinde garip bir koku duyulmaya başlandı. Koku şiddetini artırınca uçaktaki insanlar kokudan rahatsız oldu. 

Kokunun kaynağını bulmaya çalışan görevliler bir süre arasa da bulamadı. Bunun üzerine uçağın pilotu İstanbul Havalimanı'ndaki kule ile iletişime geçerek acil iniş için izin istedi. İzin verildek sonra uçak 16.45'te tekrardan İstanbul Havalimanı'na iniş yaptı. Yolcular güvenle uçaktan indirilerek başka bir uçağa transfer edildi. Uçaktaki kokunun bir tropik meyveden geldiği anlaşıldı.

Kokuyu yayan meyvenin adı durian adında bir tropik meyve. Meyvenin keskin bir kokusu olduğu biliyor. Tropik meyve olan durian meyvesi, Malezya, Tayland ve Endonezya gibi Güney Asya kökenli bir meyve. Durian meyvesi kapalı ortamda saklanması kokusu nedeniyle tavsiye edilmiyor.