İstanbul İl Seçim Kurulu, Beykoz İlçe Seçim Kurulu'nun AK Parti'nin itirazına ilişkin ret kararını değerlendirdi. Kararın gerekçesi olarak, geçersiz oyların tasnif edilmemesi ve geçersizlik sebeplerinin belirsiz olması gösterildi. Bu durumda, ilçe belediye başkanlığı seçimini kazanan aday ile ikinci aday arasındaki oy farkının geçici birleştirme tutanaklarına göre 1433 olduğu, ancak geçersiz oy sayısının bu farkın üzerinde 5 bin 167 olduğu belirtildi.

Bakan Yerlikaya açıkladı: Zırhlı aracın şarampole devrilmesi sonucunda 2 asker şehit oldu Bakan Yerlikaya açıkladı: Zırhlı aracın şarampole devrilmesi sonucunda 2 asker şehit oldu

Bu nedenle, AK Parti'nin itirazının gerekçesiz ve soyut olmadığına karar verildi ve İl Seçim Kurulu, Beykoz'da ilçe belediye başkanlığı oy pusulalarının yeniden sayılmasını kararlaştırdı. 

Yeniden sayım sürecinin başlama tarihi ve detayları henüz açıklanmadı, ancak bu kararın, Beykoz ilçesindeki seçim sonuçlarını etkileyebileceği öngörülüyor. Yeniden sayımın sonuçları, ilerleyen günlerde kamuoyu ile paylaşılacak.