16 Ekim Pazartesi gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorinin litre fiyatına eklenen 2 lira 23 kuruşluk zam, tüketicileri etkileyecek önemli bir gelişme olarak görülüyor. Bu zammın ardında döviz kurlarının son dönemdeki yükselişi, vergi artışları ve petrol fiyatlarındaki tırmanış yer alıyor.

Benzinde de zam kapıda

Benzinin litre fiyatlarına ise salı gecesinden itibaren zam yapılması bekleniyor. Ne kadarlık bir artış olacağı konusunda henüz net bir bilgi olmamakla birlikte, benzinin şu anki litre fiyatı İstanbul'da 33,64 TL, Ankara'da 34,27 TL ve İzmir'de 34,38 TL seviyesinde bulunuyor.

Yok Artık Dedirten Olay: Çobana Mülakat Yapmışlar! İşsiz Gençlerin Mağduriyeti TBMM Gündeminde! Yok Artık Dedirten Olay: Çobana Mülakat Yapmışlar! İşsiz Gençlerin Mağduriyeti TBMM Gündeminde!

Dünya gündeminin petrol fiyatlarına etkisi

Ortadoğu'da, Filistin'in İsrail'e karşı 7 Ekim'de başlattığı Aksa Tufanı adlı operasyonun ardından yaşanan çatışmaların 10. gününe girilirken, bu bölgedeki gerilimin petrol fiyatlarına olumsuz yansıdığı gözlemleniyor. Bu gerilimin, yakıt fiyatlarına yansımasının yanı sıra, seçim sonuçlarının ardından yükselen döviz kurları da zamlarda belirleyici bir rol oynuyor.