Brent petrol fiyatlarındaki artış ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar, benzin ve motorin fiyatlarını yakından takip etmeye devam ediyor. Bu bağlamda, 15 Temmuz Cumartesi gününden itibaren benzin fiyatlarında önemli bir zam bekleniyor.

Buna göre, 15 Temmuz itibarıyla benzin fiyatlarına 1 lira 32 kuruş zam yapılması planlanıyor. Motorin fiyatlarında ise herhangi bir değişiklik beklenmiyor.

Zorunlu trafik sigortasında uygulanan azami prim artışı açıklandı Zorunlu trafik sigortasında uygulanan azami prim artışı açıklandı

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre İstanbul'da motorin litre fiyatı 26,37 lira seviyesinde bulunurken, benzinin litresi ortalama 26,65 liradan satılıyor.

Akaryakıt fiyatları Türkiye'de hesaplanırken, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) ve EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu) payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı belirleniyor. Gümrüksüz rafineri fiyatı ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF (Cost, Insurance, and Freight) Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek belirleniyor. Bu faktörler doğrultusunda belirlenen fiyatlar, akaryakıt sektöründe düzenli olarak güncelleniyor.

 

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi