ABD merkezli finans devi Bank of America, Brent ve Batı Teksas Hafif Petrolü (WTI) için 2024 yılına yönelik fiyat tahminlerini güncelledi. Bankanın araştırma birimi tarafından yapılan açıklamada, artan jeopolitik gerilimler ve Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC)'nün arz kesintileri gibi faktörlerin petrol fiyatlarını önemli ölçüde etkileyeceği belirtildi. 2024 yılı yaz aylarında petrol fiyatlarının 95 dolar seviyesinde zirve yapması beklenirken, yıl sonunda Brent petrolün ortalama 86 dolar, WTI petrolün ise ortalama 84 dolar olması öngörülüyor.

Petrolde Son Dönem Hareketliliği

OPEC'in arz kesintileri konusunda bir değişiklik yapması beklenmediği bir dönemde, Brent petrol fiyatları, jeopolitik gerilimler ve ABD'deki stokların beklenenden daha hızlı azalması gibi faktörlerle birlikte 89,73 dolara kadar yükseldi. Aynı şekilde, WTI vadelileri de 86 dolara yaklaştı. Her iki petrol göstergesi de Ekim ayından bu yana görülen en yüksek seviyeye ulaştı.

Benzine Bir Zam Daha Geliyor 304232

Küresel Arz Açığı Beklentisi

Okul müdürü ve yardımcısını darp eden 2 şüpheli tutuklandı Okul müdürü ve yardımcısını darp eden 2 şüpheli tutuklandı

Bank of America'nın araştırma notlarında, ekonomik büyüme beklentilerinin iyileşmesiyle birlikte 2024'ün ikinci ve üçüncü çeyreklerinde günde 450 bin varillik bir küresel arz açığı oluşacağı tahmin ediliyor. 

OPEC+ Kesintileri Devam Edecek mi?

Reuters ile konuşan kaynaklara göre, OPEC+ üyesi bakanların, petrol arzındaki kesintilerin miktarında bir değişiklik yapmaması bekleniyor.