Bankalardan 25 bin TL faizsiz kredi kampanyası! Başvurular başladı Bankalardan 25 bin TL faizsiz kredi kampanyası! Başvurular başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ramazan ayı boyunca toplam 200 bin aileye ulaşmayı hedefleyen bir yardım paketi sunacağını açıkladı. Destek paketi, ihtiyaç sahibi 100 bin aileye 2 bin TL değerinde market alışveriş kartı ve ayrıca 100 bin haneye gıda kolisi şeklinde iki ana bölümden oluşacak.

Market Kartı ve Gıda Kolisi Yardımı

İBB tarafından sağlanan market kartı desteği, şehirde yaşayan ihtiyaç sahibi 100 bin aileye ulaşacak. Her bir aileye 2 bin TL değerinde bir market alışveriş kartı verilecek ve bu kartlar, şehir genelindeki 1100'den fazla farklı markette kullanılabilecek. Bu sayede aileler, ramazan ayı boyunca ihtiyaç duydukları gıda ve temel malzemeleri temin edebilecekler.

Belediye aynı zamanda, gıda kolisi yardımını da ihtiyaç sahibi 100 bin haneye ulaştıracak. Her bir gıda kolisi, ramazan ayında ihtiyaç duyulabilecek temel gıda maddeleri ve diğer malzemeleri içerecek şekilde 14 farklı kalem malzeme barındıracak. 

Nakit Destek ve Başvuru Bilgileri

İBB, söz konusu yardımların yanı sıra ihtiyaç sahibi 110 bin haneye daha önce başlatılmış olan 2 bin TL nakit destek programının da devam edeceğini belirtti. İhtiyaç sahipleri, bu yardım programlarına başvurmak için İBB'nin sosyal yardım platformu "sosyalyardim.ibb.gov.tr" adresini veya "153 Çözüm Merkezi"ni kullanabilecekler.