Bedelli askerlik ücretindeki artış konusu gündeme gelirken, Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından yapılan açıklamaya göre, ücret konusunda bir tartışma yaşanmaması için bedelli askerlik ücreti, memur maaş katsayısındaki artış oranına sabitlendi.

Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri, bedelli askerlik başvurularının sürekli arttığını belirterek, ücret konusunda herhangi bir tartışmanın önüne geçmek için bedelli askerlik ücretinin memur maaş katsayısı artış oranıyla güncellendiğini aktardı.

Bedelli askerlik ücretine ilişkin olarak Milli Savunma Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen memur aylık katsayısı dikkate alınmaktadır. 01 Ocak-30 Haziran 2023 dönemi için memur aylık katsayısı 0,433684 olarak açıklandı.

Buna göre, bedelli askerlik bedel tutarı 240.000 TL ile memur aylık katsayısı olan 0,433684'ün çarpılmasıyla hesaplanacak ve sonuç olarak 104.084,16 TL olarak belirlenecektir. Ayrıca, yoklama kaçağı ve bakaya durumunda olanlar için ek bedel tutarı da hesaplanacak ve aylık olarak uygulanacaktır. Bu durumda, 3.500 TL ile memur aylık katsayısı ve birim katsayısı olan 0,433684'ün çarpılmasıyla hesaplanacak ve 1.517,89 TL olarak belirlenecek.

Bedelli askerlik müracaat işlemleri 13 Ocak 2023 tarihinden itibaren başlamış olup, bedelli askerlik ücreti bu güncellemelerle birlikte belirlendi.

 

23 Nisan Kutlamasında Çocuğu Tekmelemişti! Belediyedeki İşine Son Verildi 23 Nisan Kutlamasında Çocuğu Tekmelemişti! Belediyedeki İşine Son Verildi

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi