Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), eksik belge ya da bağımsız denetim beyanı ile ilgili usulsüzlükleri gideren şirketlerin kredi kısıtlamasını kaldırma kararı aldı. BDDK tarafından yapılan açıklamada, finansal istikrarın güçlendirilmesi ve kaynakların daha verimli kullanılması amacıyla alınan bu makroihtiyati tedbirin 7 Temmuz 2022 tarihinde alındığı ve daha sonra 21 Ekim 2022 tarihinde güncellendiği hatırlatıldı.

Bu kararlar çerçevesinde, bağımsız denetime tabi şirketlerin, yabancı para (YP) nakdi varlıklarının Türk lirası (TL) karşılığının 10 milyon TL'nin üzerinde olması ve bu şirketlerin YP nakdi varlıklarının aktif toplamından veya son 1 yıllık net satış hasılatından büyük olanının yüzde 5'ini aşması durumunda, bu şirketlere TL cinsinden yeni bir nakdi ticari kredi kullandırılmamasına karar verilmişti.

Hafız Vali, 'Hafız Kal' yarışmasında Türkiye birincisi oldu Hafız Vali, 'Hafız Kal' yarışmasında Türkiye birincisi oldu

Ancak yeni alınan karara göre, bu kısıtlamalara uymamış veya bağımsız denetime tabi olmadıklarını iddia eden şirketler, belgeleriyle birlikte BDDK'ye başvurarak kredi kullandırım sınırlamalarının kaldırılmasını talep edebilecekler. Şirketlerin bu talepleri, belirli şartları yerine getirmelerine ve bağımsız denetim gereksinimlerini karşılamalarına bağlı olarak değerlendirilecektir.