Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Etimesgut İlçe Başkanlığı'nı ziyaret ederek 31 Mart yerel seçimleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Destici, ziyaret sırasında yaptığı basın açıklamasında, Etimesgut'un kendisinin ikamet ettiği ilçe olduğunu belirterek, partisinin adaylarının bulunduğu ilçelerde iyi sonuçlar alacaklarına inandıklarını ifade etti.

Galatasaray'da Dursun Özbek yeniden başkanlığa aday Galatasaray'da Dursun Özbek yeniden başkanlığa aday

BBP'nin kuruluşundan bu yana devletin, ülkenin, ve milletin çıkarlarını öncelikli tutarak verdiği sözlerin arkasında durduklarını vurgulayan Destici, siyasi ittifaklarda milli değerlerin ve ülke çıkarlarının ön plana alınması gerektiğini savundu. Partisinin her zaman devletin, ülkenin ve milletin yanında olduğunu ve bölücü bir tavır içinde olmadıklarını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimlere ilişkin açıklamalarıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Destici, Erdoğan'ın 22 yıldır Türkiye'yi başarıyla yönettiğini belirtti. Ancak Anayasa'nın iki kez seçilme hakkını öngördüğünü hatırlatarak, Erdoğan'ın tekrar aday olabilmesi için Anayasa'nın değişmesi veya erken seçim kararı alınması gerektiğini ifade etti. Bu durumun mümkün olduğunu ve herkesin Anayasa'ya uymakla yükümlü olduğunu, ancak Anayasa'nın değiştirilmesinin Meclis ve millet tarafından yapılması gerektiğini belirtti.