Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar'ın, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamaya göre, Bayraktar TB3 SİHA'nın Orta İrtifa Kalifikasyon ve Performans Testi kapsamında 12 saat havada kaldığını ve 12'nci uçuşunu başarıyla gerçekleştirdiğini duyurdu.

TCG Anadolu'dan uçuşa hazırlanacak

Bayraktar TB3 SİHA, katlanabilen kanat sistemiyle TCG Anadolu gibi kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş özelliklerine sahip dünyadaki ilk silahlı insansız hava aracı olarak kayıtlara geçecek.

Okul boşaltılıp, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dönüştürülecek iddiası Okul boşaltılıp, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dönüştürülecek iddiası

Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3 için 2024 yılı içerisinde TCG Anadolu gemisinde denemelere başlanmasını istediklerini bildirmişti.

Deniz aşırı yerlere ulaşım

Bayraktar TB3'te yer alacak özellikler bu alandaki insansız hava araçları formunda da önemli bir yeniliğe adım atacak. Görüş hattının da ilerisinde haberleşmeye katkı sağlayacak milli SİHA, bu sayede çok uzak noktalardan da kumanda kontrolü olabilecek.

Yani keşif-gözetleme, istihbarat ve taşıdığı akıllı mühimmatlar ile taarruz görevlerini deniz aşırı yerlere ulaştırabilecek.