Para piyasalarındaki olumsuz seyir ve artan cari açık nedeniyle BAT, JTI ve Philip Morris gibi sigara üreticileri sigara fiyatlarına 10 TL zam yapacaklarını açıkladı. Bu zamla birlikte en ucuz sigara paketinin 40 TL'yi aşacağı ve Marlboro ile Parliament sigara paketlerinin 50 TL'yi geçeceği belirtiliyor.

Özellikle cari açığın artması ve ekonomik belirsizliklerin devam etmesi, sigara fiyatlarında bu tür zamların kaçınılmaz olduğunu gösteriyor. Tekel sektör kaynaklarına göre, sigara fiyatlarına 5 ila 10 TL arasında bir zam bekleniyor. Seçim öncesinde beklenen bu zam, seçimler nedeniyle ertelenmişti.

Mevcut zamsız sigara fiyatlarına örnek olarak verilen rakamlar ise geçmişteki fiyatları yansıtmaktadır. Zam sonrası fiyatlar, belirtilen rakamlardan daha yüksek olacak ve en ucuz sigara paketinin 40 TL'yi aşacağı, Marlboro ve Parliament gibi markaların ise 50 TL'yi geçeceği ifade ediliyor.

Bloomberg: Türkiye, İsrail ile tüm ticari ilişkileri durdurdu Bloomberg: Türkiye, İsrail ile tüm ticari ilişkileri durdurdu

Mevcut Zamsız Sigara Fiyatları

Uzun Parliament paketi: 37 TL
Kısa Parliament paketi: 37 TL
Marlboro White paketi: 35 TL
Marlboro Touch Blue paketi: 35 TL
Marlboro Edge Sky paketi: 35 TL
Parliament Aqua Blue Slims paketi: 38 TL
Davidoff C Line Blue paketi: 33 TL
Marlboro Touch White paketi: 35 TL
Marlboro Edge paketi: 34 TL
Kent paketi: 33 TL
Winston Slender Blue paketi: 33 TL