Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, şüpheli bir kişinin farklı bankaların otomatik para çekme makinelerine (ATM) sahte paraları yatırıp gerçek banknotlarla değiştirdiği bilgisine ulaştı. Yapılan incelemeler sonucunda zanlının kimliği belirlendi ve operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında, şüpheli E.T.O. isimli şahıs, bir ATM'ye sahte para yatırırken suçüstü yakalandı.

E.T.O.'nun üzerinde ve evinde yapılan aramalarda, toplamda 2 bin adet sahte 50 lira ve 30 adet sahte 100 doların yanı sıra kesilmiş sahte para kağıtları, banka ve kredi kartları, banka dekontları, sahte paraların basımında kullanılan materyaller, yazıcılar ve solüsyonlar ele geçirildi. Şüphelinin kendi evinde kurduğu küçük bir matbaada, bilgisayar ve yazıcı yardımıyla sahte 50 liralık banknotları ortadan ikiye keserek yarısı sahte yarısı gerçek olacak şekilde tekrar yapıştırdığı ve bu sahte paraları ATM'lere yatırdığı tespit edildi.

Operasyon sırasında yapılan değerlendirmelerde, şüphelinin kamera bulunmayan ATM'leri tercih ettiği ve tanınmamak için kapüşonlu kıyafet ve cerrahi maske kullandığı belirlendi. Aynı zamanda, sahte paraları yatırırken başka kişilerin kimlik numaralarını ve banka kartlarını kullandığı, çeşitli kurumlara sahte paralarla cüzi miktarlarda ödeme yaparak ATM'lerden gerçek para aldığı ortaya çıktı.

CHP Genel Başkanı Özel, Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi CHP Genel Başkanı Özel, Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi

Şüpheli, emniyet yetkililerine verdiği ifadede, kredi borcu nedeniyle bu yola başvurduğunu ve bu yöntemle elde ettiği paralarla borcunun büyük bir kısmını ödediğini belirtti.

E.T.O., yapılan işlemlerinin ardından savcılığa sevk edildi. Emniyet, sahte para operasyonunda elde edilen delillerle ilgili olarak soruşturmayı derinleştirerek devam ediyor.