HSK müfettişleri tarafından 2023 yılında hazırlanan raporda, Uçar'ın 2022 yılında verdiği ifadesine detaylı bir şekilde yer verildi. Uçar, eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, Adnan Oktar Suç Örgütü davasında bozma kararı veren İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi'nin eski başkanı Reyhan Yaman, ve eski Anadolu Başsavcı Vekili Önder Yaman gibi önemli isimler hakkında HSK tarafından başlatılan soruşturma kapsamında ifade verdi.

Başsavcı Uçar'ın ifadesine başvurulan Yaman, 21 Aralık 2023'teki HSK kararnamesiyle Anadolu Başsavcı Vekilliği görevinden alınarak Bakırköy Adliyesi'nde düz savcı olarak görevlendirildi. Ancak, Uçar'ın ifadesi bu görevlendirmeden 13 ay önce alınmıştı. Önder Yaman, Adnan Oktar Suç Örgütü ile iltisaklı olma şüphesiyle soruşturulmasına rağmen Anadolu Başsavcı Vekili olarak görev yapmaya devam etmişti.

Büyük Eğitim Mitingi Saraçhanede Yapıldı Büyük Eğitim Mitingi Saraçhanede Yapıldı

Uçar'ın adliye içindeki görev yerlerini değiştirmesiyle ilgili olarak, eski Anadolu Adliyesi Adalet Komisyonu Başkanı Bekir Altun'u suçlayan bir şikayet mektubu gönderdiği ortaya çıktı. Ancak, Altun'un cevap dilekçesinde, Uçar'ın Hacı Murat Gökşen'i cezaevinde karşılamadığı için görevden aldığını belirterek bu durumu ortaya koymuştu.

Uçar'ın ifadesinde ayrıca, Yaman'ın Adnan Oktar Suç Örgütü davasında bozma kararı verdiği gün hemen ardından araba aldığını ve Yaman ailesinin yargı mensuplarına yemek verdiğini ifade ettiği belirtildi. Uçar, Yaman'ın kendisine, "Adnan Oktar dosyasından aldığımız rüşvetle araba almışız gibi bir iddia ortaya atılıyor, yemek kutlaması da bunun üzerine denk geldi" diyerek espri yaptığını belirtti.

Başsavcı Uçar, ayrıca Yaman'ın avukat yeğeni Cem Özdemir'in de soruşturmaya karıştırıldığını ifade etti. HSK soruşturması dilekçesinde, avukat Cem Özdemir'in Adnan Oktar Suç Örgütü üyeleri ve örgüt üyesi olduğu iddiasıyla yargılanan sanıkların avukatları arasında vekalet ilişkisi ve para transferi olup olmadığının araştırılması talep edilmişti.

Uçar ayrıca, Adnan Oktar Suç Örgütü davasında bozma kararı veren İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi üyesi Tamer Keskin'in kendisine gelerek "Beni devre dışı bıraktılar, kıdemsiz üyelerle karar verdiler, kararı bu üyeler yazmadı" dediğini ifade etti. Ancak, Uçar'ın Keskin'in İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi Başkanı olma talebine dair bir girişimde bulunmadığını belirtti. Uçar, Adnan Oktar Suç Örgütü davasında verilen bozma kararının yazım süreci, öncesi ve sonrasında dış etkilerin olduğuna veya herhangi bir menfaat ilişkisine dair bilgisi bulunmadığını vurguladı.