Türkiye'de milyonlarca emekliyi sevindirecek gelişmeler kapıda. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2024'ün "emekliler yılı" ilan etmesinin ardından, hükümet emeklilere yönelik çeşitli destekleri içeren yeni yasal düzenlemeler üzerinde çalışıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı başta olmak üzere birçok bakanlık, emeklilerin gelirlerini artıracak ve yaşamlarını kolaylaştıracak adımları atmaya hazırlanıyor.

Ak Parti Grup Başkan Vekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, Meclis'in Nisan ayında açılmasıyla birlikte emeklileri ilgilendiren düzenlemelerin ilk gündem maddesi olacağını açıkladı.

Erdoğan'ın talimatıyla hayata geçirilecek desteklerin başlıkları ise şu şekilde:

Sosyal medyadan duyurdu... Kurultay sonrası üst düzey istifa Sosyal medyadan duyurdu... Kurultay sonrası üst düzey istifa

Belediye Hizmetlerinde İndirim

 Yerel yönetimlerle yapılacak protokollerle, emeklilere su faturalarında indirim, ücretsiz veya indirimli toplu taşıma ve belediye tesislerinden ayrıcalıklı faydalanma gibi imkanlar sağlanacak.

Enerji Desteği

 Düşük gelirli emeklilerin doğal gaz ve elektrik faturalarında indirim sağlanması için çalışmalar yapılacak.

Ulaşım Desteği

 Emeklilerin toplu taşıma araçlarından indirimli veya ücretsiz yararlanabilmesi için çalışmalar yürütülecek. Uçak ve tren biletlerinde emeklilere özel ayrıcalıklar tanınacak.

Barınma Desteği

 Özellikle büyükşehirlerde emeklilere kira yardımları düşünülüyor. Düşük gelirli emeklilere belli miktarlarda kira desteği sağlanacak.

Finansal Desteğ

 Bankalarla yapılacak protokollerle emeklilere banka hizmetlerinde ayrıcalıklar tanınacak. Kredi erişimi, düşük faiz imkanı ve promosyon miktarlarının artırılması gibi destekler sunulacak.

Tatil Desteği

 Tatil yapma imkanı bulamayan emekliler için kamu tesislerinde konaklama imkanı sağlanacak. Ayrıca turizm şirketleriyle yapılan anlaşmalarla tatil beldelerinde indirimli tatil fırsatları sunulacak.

Refah Payı ve Taban Maaş

 Emeklilerin refah payı ve taban maaşları yeniden belirlenecek, seyyanen artışlar ve emekli aylık hesaplama sistemlerinde değişiklikler yapılacak.

Bu desteklerin, emeklilerin yaşam standartlarını yükselterek daha refah bir hayat sürmelerini sağlaması bekleniyor. Konuyla ilgili çalışmaların yakın zamanda sonuçlanması ve emeklilere yönelik desteklerin hızla hayata geçirilmesi planlanıyor.