Öğrenciler Minibüs Sürücülerinin Saldırısına Uğradı! 3 Ay Önce Yol Kesmişlerdi Öğrenciler Minibüs Sürücülerinin Saldırısına Uğradı! 3 Ay Önce Yol Kesmişlerdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda, çalışan emeklilere yapılacak olan 5 bin TL'lik ikramiye için bankalara talimat verildi. Bu ikramiye, daha önce çalışmayan emeklilere yapılan 5 bin TL'lik ikramiye sonrasında gündeme gelmişti. 5 milyon emeklinin faydalanacağı bu ödeme için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) çalışmalar devam ediyor.

Erdoğan'ın Cumhuriyetin 100. Yılı dolayısıyla duyurduğu ikramiye, öncelikle çalışmayan SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine yönelik olarak gerçekleşmişti. Ancak, bu ödeme kapsamında Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı çiftçiler ve faaliyetini sonlandırmış ancak ticaret odasında kaydı devam eden esnaflar gibi gruplar dışarıda kalmıştı.

Erdoğan'ın, bu durumu göz önüne alarak düzenleme yapılması talimatını vermesi sonucunda, çalışan emeklilere yönelik 5 bin TL ikramiye düzenlemesi görüşülmeye başlandı. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen düzenleme, TBMM Genel Kurulu'nda onaylanması bekleniyor.

İkinci bir düzenleme ile birlikte, çalışmayan ve çalışan emekliler arasındaki ayrım kalkmış olacak. Bu kapsamda, çalışmayan emeklilere yapılan ödemelerin ardından, çalışan emeklilere yönelik ödemelerin de gerçekleşmesi hedefleniyor.

Ödeme tarihi olarak, gelecek hafta çarşamba günü yasalaşması planlanan düzenleme sonucunda, emeklilere bir defaya mahsus 5 bin TL ikramiye ödemeleri yapılacak. Bu ödemeler, çalışmayan emeklilere yapılanlar gibi banka hesaplarına aktarılacak ve emekliler bu tutarı 28-29 Aralık tarihlerinde alabilecekler. Çalışan SGK emeklilerine ilk gün, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine ise ikinci gün ödeme yapılması bekleniyor.