Emeklilerin promosyon çilesi devam ediyor. Bazı bankalar, promosyon taşıma taleplerini reddederek emeklileri mağdur ediyor. Kredi kartı borcu bulunan veya kredi skoru düşük olan emeklilere ödeme yapmamak için çeşitli bahaneler üretiyorlar. Banka çağrı merkezlerinin taleplere cevap vermemesi de şikayet konuları arasında yer alıyor. Ayrıca, promosyon rakamlarının geçen yılla aynı tutulması ve nakit ödeme yerine kredi kartıyla yapılabilen ödemelerin, bazı emeklilere kredi kartı çıkmadığı için kullanılamaması gibi sorunlar da ortaya çıkıyor.

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, emeklilerin maaşlarını başka bankalara taşıma hakkına sahip olduklarını belirtiyor ve bu tür uygulamaların yasak olduğunu vurguluyor. Avukat Sibel Eryılmaz ise bu durumun suç olduğunu ve emeklilerin savcılığa şikayette bulunabileceklerini ifade ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz coğrafyamızda çatışma, kan ve gözyaşı görmek istemiyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz coğrafyamızda çatışma, kan ve gözyaşı görmek istemiyoruz

Öte yandan, Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, şubat ayında kartlarla yapılan ödemeler geçen yıla göre yüzde 152 arttı. Kredi kartlarıyla yapılan ödemelerin büyük bir kısmını oluştururken, temassız ödemelerin de yükseliş gösterdiği görülüyor.