Son dönemde gündemi sarsan Seçil Erzan vakasının ardından, Türkiye'deki bankalar önlem alma kararı aldı. Banka müdürlerinin yetki suistimalini önlemek amacıyla müdür odalarına kamera ve ses cihazları yerleştirilirken, şube araçlarına GPS takıldı. Seçil Erzan'ın milyarlarca lira vurgunu, finans sektöründe benzer olayların yaşanabileceği endişesini doğurdu.

Banka yetkilileri, uzun süre aynı şubede görev yapan müdürlerin görev yerlerini değiştirme sürecine başladıklarını belirtiyor. Aynı şubede beş seneden fazla görev yapan müdürlerin tayinlerinin çıktığı da iddia ediliyor.

Bazı bankalarda ise müdür odalarına ek güvenlik önlemleri getirildi. Kamera ve ses dinleme cihazlarının yanı sıra, şube araçlarına GPS takılmasıyla riskli işlemlerin takibi artırıldı. Ayrıca, bankacılık sektöründe çalışanlara riskli işlemler ve uyulması gereken kurallar konusunda hatırlatma eğitimleri verilmeye başlandı.

Sınıf öğretmeni okulun bahçesinde sopayla darbedildi Sınıf öğretmeni okulun bahçesinde sopayla darbedildi

Bir bankacılık yetkilisi, alınan tedbirleri doğrulayarak, "Şube müdürü pozisyonunda bulunan kişilere belli çerçevelerde imtiyazlar tanınıyor. Kredi limiti ve teminat konusunda geniş yetkileri var. Ancak büyük paraların döndüğü bazı şubeler var ki bu şubelerin müdürlerinin çok iyi denetimlerden geçmesi gerekiyor. Çünkü yetki sınırları oldukça geniş. Yalnızca şube müdürü değil, genel merkezdeki yöneticilerin de istihbari anlamda iyi denetlenmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

Seçil Erzan'ın vurgununun ortaya çıkmasının ardından bankalar, müşterileri ve çalışanları için daha güvenli bir finansal ortam sağlamak adına benzer durumların yaşanmaması için önlemler almaya devam ediyor.