Her Öğrenciye 5.000 TL Ulaşım Desteği Devletten! Öğrenci Ulaşım Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır? Her Öğrenciye 5.000 TL Ulaşım Desteği Devletten! Öğrenci Ulaşım Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ayvalık ilçesi açıklarında yapılan çalışmalarda, yasa dışı şekilde Yunanistan'ın Midilli Adası'na ulaşmaya çalışan 91 düzensiz göçmen yakalandı, 38 düzensiz göçmen ise ekipler tarafından kurtarıldı.

Sahil Güvenlik Mobil Radarı "MORAD-12" ismi ile Ayvalık ilçesi açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan lastik botlar göründüğünü ifade etti.

"KB-115" ve "KB-40" isminde sahil güvenlik botlarıyla belirlenen noktaya ulaşan ekipler, Midilli Adası'na gitmeye çalışan 91 düzensiz göçmeni yakalayarak karaya ulaştırdı.

Yer alan ekipler, diğer operasyonda ise Ayvalık açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan ve Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen botta düzensiz göçmenlerin yer aldığı haberini aldı.

Bu olay üzerine Sahil Güvenlik botu "KB-4510" ile bölgeye ulaştırılırken ekipler, bottaki 38 düzensiz göçmeni de kurtarmış oldu.

Düzensiz göçmenler, yapılan işlemleren sonra Balıkesir Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim işlemleri gerçekleştirildi.