Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal medyada dolaşıma sokulan afişlere ilişkin olarak yapılan karalama kampanyasıyla ilgili bir açıklama yapmıştır. Açıklamada, söz konusu afişlerin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı döneminde hazırlandığı ve kullanımdan kaldırıldığı belirtildi.

Kobani Davası kararları: Kime ne kadar ceza verildi? Kobani Davası kararları: Kime ne kadar ceza verildi?

Bakanlık, bazı sosyal medya hesapları tarafından bilinçli ve iyi niyetli olmayan bir şekilde karalama kampanyasının gündeme getirildiğini ifade etmiştir. Aile kurumunun güçlendirilmesi için yapılan çalışmaların kamuoyunda bilinen bir gerçek olduğuna vurgu yapılarak, bakanlık ve hükümet olarak aile kurumuna zarar verebilecek her türlü akıma karşı tedbirlerin alınacağı ifade edildi.

Bakanlığın yazılı açıklamasında, söz konusu afişlerin yeni yapılmış gibi gösterilerek bakanlığın itibarının zedelenmek istendiği ifade edilmiştir. Açıklamada, afişte yer alan simgelerin bakanlıkla ilişkilendirilmeye çalışıldığı, ancak bakanlığın bu konudaki tutumunun nettir ve aile kurumunu koruma konusundaki tedbirlerin devam edeceği vurgulandı.