Ticaret Bakanlığı, otomotiv sektöründeki fahiş fiyat ve stokçuluğa karşı alınan tedbirlerin etkisini göstermeye başladığını açıkladı. Yapılan düzenlemeler sayesinde kanun dışı ilan sayılarında ciddi bir düşüş yaşandığı ve galerilerde sıfır otomobillere ulaşım sorununun ortadan kalktığı ifade edildi.

Sigaradan sonra alkole de zam geldi! Rakı, şarap... Sigaradan sonra alkole de zam geldi! Rakı, şarap...

Açıklamada, son düzenlemenin araç alım satımında kural ihlali yapanlara araç başına 300 bin lira idari para cezası uygulaması olduğu belirtildi. Bu düzenleme sayesinde kanun dışı ilanların sayısında ciddi bir azalma olduğu kaydedildi. Araç satışlarının oto pazara yönlendiği ve fiyatların düşeceği beklentisiyle ikinci el araç alım satımında yavaşlama yaşandığı aktarıldı.

Bakanlık tarafından yapılan düzenlemelerin aynı zamanda galerilerde sıfır otomobillere ulaşım sorununu ortadan kaldırdığı ve fiyat normalleşmelerinin bir süre içinde gerçekleştiği ifade edildi. Ancak yüksek kar hedefleri nedeniyle fiyatları normalleştirmekte direnen bazı satıcıların olduğu belirtilerek, fiyatların son 3 haftadır artmadığı ve yer yer düşüşler olduğu ifade edildi.

Bakanlık açıklamasında, vatandaşların yasa dışı yollara tevessül eden oto satıcılarını bildirmesi ve fırsatçılara prim vermemesi gerektiği vurgulanarak, piyasa bozucu faaliyetlerin takip edileceği ve ilave tedbirlerin hayata geçirileceği belirtildi.

Ağustos-Eylül aylarına kadar otomotiv piyasasında oluşan yapay sorunların çözüleceği ve vatandaşların arzu ettiği şartların tekrar oluşacağı umulmaktadır. Ticaret Bakanlığı, sektörde yaşanan tüm olumsuzlukları dikkatle izlemeye devam edecek ve gerekli yaptırımları uygulayacaktır.