Eğitim kurumlarında çoğalan ve sıkça meydana gelen şiddet haberleri ve son olarak İstanbul'da bir okul müdürünün öğrencisi tarafından hayatını kaybetmesi üzerine, öğretmenlere karşı işlenen suçlarda cezaların artırılması için Milli Eğitim Bakanlığı'nı (MEB) bir dizi adımlar attı.

Düzenlemelerde sona gelinen Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağında şiddete karşı yeni önlemler bulunuyor.

4 MADDE İÇERİYOR

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin konvoyundaki helikopterlerden biri kaza yaptı İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin konvoyundaki helikopterlerden biri kaza yaptı

Bakanlık bürokratları söz konusu değişikliğe yönelik çalışmalarını bitirdi.


Şiddete yönelik 4 maddenin içerdiği kanun teklifinde, bu hafta gerçekleştirilecek görüşmede taslağın tamamlaacağı değerlendiriliyor.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, taslakta öğretmenlere yönelik şiddete ilişkin suçlarda cezaların çoğaltılmasına yönelik madde olduğunu duyurmuştu.

Okullarda yönetici, öğretmen ve diğer personele yönelik "kasten yaralama, hakaret, tehdit ve görevi yaptırmamak için direnme suçlarında" cezaların yarı oranda yükseltileceği tahmin ediliyor.

Hapis cezasının ileri tarihlere atılması hükümlerinin uygulanmaması da gözlerden kaçmıyor.

Özel okullarda görevli olan öğretmenlerin de şiddet içeren bir olayla karşı karşıya kaldıklarında kamu görevlisi sayılmasına yönelik değişkliğin de teklifte olacağı gelen bilgiler arasında.

BAKAN TEKİN'DEN KARARLI DURUŞ!

Eğitim sendikaları temsilcileriyle görüşen Bakan Tekin, şiddetle mücadale etmek için yapılacak çalışmalara yönelik açıklama yaparak bu konuda kararlı olduklarını vurguladı.