Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarında "ambalaj üzerine etiket" uygulamasının ayrıntıları belli oldu. Konuya yönelik  çalışmalara başlayan Ticaret Bakanlığı üretici, toptancı ve perakendecilerle bir düzenleme yapmaya hazırlanıyor.

Ambalaj üzerine fiyat etiketi uygulaması üçlü bir komisyon tarafından değerlendirilecek. Komisyonda bakanlık yöneticilerinin de yer alacağı düşünülüyor. Bu çerçevede ambalajlı ürünler, komisyonun ortaya koyacağı tavsiye fiyatı üzzerinden satışa sunulacak. Bu sayede, her hafta gerçekleşen fiyat farklılığının da emgellenmesi amaçlanıyor.

İsmail Koncuk: Mülakatı savunup, sonrasında altında kalan sendikacı müsveddesi... İsmail Koncuk: Mülakatı savunup, sonrasında altında kalan sendikacı müsveddesi...

İddia edilen bilgilere göre, ambalaja koyulacak tavsiye fiyatı konsensüs ile tespit edilecek. Üretici, toptancı, perakendeci ürünün üzerine maliyet ve kârı ilave ederl bir fiyat belirleyecek. Bu fiyat Ticaret Bakanlığına ulaştırılıp arından üretim tarihiyle beraber ambalajın üzerine eklenecek. Bu sayede, ürünün yükselen maliyetlere yönelik zarar oluşturmaması için stokçuluk düşürülecek ve hemen rafta yer edinecek.

Yeni çalışmayla tüketici, fiyatın ne olduğunu öğrenecek. Önceki ay ve bir sonraki ay arasında fiyat karşılaştırması da yapabilecek.