Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2023-2024 Eğitim Öğretim yılının açılışı münasebetiyle EBA üzerinden öğretmenlere seslenmiş, velilerin öğretmenlerle görüşmelerini randevu yolu ile yapacaklarını belirtmişti.

Bakan Yusuf Tekin, Öğretmenler ile buluşmalarda, öğretmenlerden gelen talepleri göz önüne almış ve okul saatleri içerisinde, ders esnasında, koridorlarda, dersliklerde öğretmenlerle velilerin görüşemeyeceklerini belirtmişti. Bundan sonra velilerin öğretmenlerle randevu sistemi ile daha verimli bir şekilde buluşması için valilikler ile iş birliği içinde çalışacaklarını ve bu konu hakkında Milli Eğitim Müdürlüklerinin gerekli adımları atacağını söylemişti.

Bu konu hakkında beklenen ilk adım Sivas Milli Eğitim Müdürlüğünden geldi. Milli Eğitim Müdürü Necati Yener. “Sayın Bakanımızın talimatları doğrultusunda veli-öğretmen görüşmelerini düzenli bir şekilde gerçekleştirebilmek için e-randevu sistemini faaliyete geçirdiklerini ve tamamı Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geliştirilen bir yazılımla veli ve öğretmenlerimizi buluşturmaya başladıklarını belirtti.

MEB Öğretmenlere yeni eğitim semineri verecek! İşte detaylar... MEB Öğretmenlere yeni eğitim semineri verecek! İşte detaylar...

Öğretmenlerle velileri, e randevu sistemini kullanarak en uygun vakitte bir araya getirmeyi amaçladıklarını belirten Sivas Milli Eğitim Müdürü Necati Yener, veli öğretmen görüşmelerinin eğitimin önemli bir ayağı olduğunu ve bu görüşmelerin çocuklarımızın geleceği açısından belirleyici rol oynadığını, bu nedenle hem velilerimiz hem de ögretmenlerimiz açısından en doğru zamanda, en doğru yerde, en verimli şekilde, bu görüşmelerin yapılması çok önemli dedi.

Bakan Tekin' in talimatı üzerine Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan e-randevu sistemi üzerinden organize edilen veli-öğretmen görüşmelerinin zaman yönetimi açısından ve görüşme verimi açısından hem veliler, hem ögretmenler, hem de okul idareleri tarafından büyük memnuniyetle karşılandı.