Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, NTV canlı yayın programında yaptığı açıklamalarda, ortaokullarda yeni dönemin başlayacağını ve Türkçe dersinden geçmek için 70 puan şartı aranacağını duyurdu.
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kaza Bizleri Derinden Üzdü Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kaza Bizleri Derinden Üzdü

Bakan Tekin, Türkçe'nin doğru kullanımının önemine vurgu yaparak, ortaokullarda Türkçe dersinden 70 puanın altında not alan öğrencilerin sınıf geçmesinin zorlaşacağını belirtti. Öğrencilerin Türkçe dersinden 70 puanı tutturamadıkları takdirde teşekkür ya da takdir belgesi alamayacaklarını ifade etti. Ayrıca, 70 puanın altında kalan öğrencilerin bir üst sınıfa geçebilmek için öğretmenler kurulu kararına ihtiyaç duyacaklarını açıkladı.

Bakan Tekin, bu kararın amacının, öğrencilerin anadilini doğru bir şekilde öğrenmelerini teşvik etmek olduğunu belirtti. Anadilin doğru öğrenilmediği durumlarda, yabancı dil eğitimi ve pozitif bilimlerde sıkıntılar yaşandığını ifade etti. Bu nedenle, Türkçe dersinin önemini vurgulayarak bu kararı aldıklarını söyledi.

Ayrıca, öğretmen atamalarıyla ilgili net bir bilgi verilmeyen durumu da açıkladı ve hangi branşa ne kadar öğretmen alınacağının henüz netleşmediğini ifade etti.