Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, et fiyatlarındaki artışın maliyetle açıklanamayacağına yönelik daha önceki açıklamalarını yineledi. Kırşehir Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nde gazetecilere konuşan Bakan Yumaklı, Ticaret Bakanlığı ile birlikte et fiyatlarında fırsatçılara göz açtırmayacaklarını belirtti.

Ortaokul öğrencisinden ekmeğin küflenmesini geciktiren buluş Ortaokul öğrencisinden ekmeğin küflenmesini geciktiren buluş

Bakan Yumaklı, "Bunun adı fırsatçılıktır, Ramazan öncesi fırsatçılığıdır. Açıkçası bunu da anlamakta güçlük çekiyoruz. Biz Ticaret Bakanlığımızla birlikte bu fırsatçılara göz açtırmayacağız." dedi.

Türkiye'nin hem hayvansal hem de bitkisel üretimde ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde olduğunu vurgulayan Yumaklı, Türkiye'de tüketilen etin tamamının yurt dışından gelmediği algısının yanlış olduğunu belirtti. Sınırlı miktarda ithalatın piyasayı düzenlemek amacıyla yapıldığını ifade etti.

Yumaklı, TİGEM Kırşehir gibi işletmelerin üretim kapasitelerini artırmaya devam edeceğini ve hayvancılık sektöründe güzel dönüşler aldıklarını sözlerine ekledi.