İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2 Nisan 2024 Salı günü Van, Hakkâri, Siirt, Batman, Şırnak ve İzmir'de gerçekleşen izinsiz gösteri yürüyüşleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, bu olaylar sırasında toplam 89 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada İçişleri Bakanı, söz konusu gösteri yürüyüşlerinde bölücü terör örgütüne yönelik övücü ve destekleyici sloganlar atıldığını, güvenlik güçlerine taşlı saldırılar yapıldığını ve uyarılara rağmen dağılmayıp mukavemet gösteren kişilerin bulunduğunu belirtti.

Meteoroloji açıkladı: 4 gün tüm yurtta yağış var Meteoroloji açıkladı: 4 gün tüm yurtta yağış var

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

2 Nisan 2024 Salı günü izinsiz gösteri yürüyüşü yapan, Bölücü Terör Örgütüne yönelik övücü ve destekleyici slogan atan, güvenlik güçlerimize taşla saldıran ve uyarılara rağmen dağılmayıp mukavemet gösteren; Van'da 26, Hakkari Yüksekova'da 29, Hakkari Merkez'de 9, Siirt'te 4, Batman'da 5, Şırnak'ta 10 ve İzmir'de 6 olmak üzere toplam 89 şüpheli gözaltına alınmıştır. Güvenlik güçlerimiz ülkemizin huzur ve güvenliği için canla başla çalışmaya devam ediyor.