Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde etkili olan olumsuz hava koşulları ve şiddetli fırtına, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, acı bir bilançoya sebep oldu. Gündüz saatlerinde Zonguldak açıklarında irtibatın kesildiği Türk bayraklı 'Kafkametler' adlı kuru yük gemisi mendireğe çarparak battı. Yaşanan olay sonucu 2 kişi hayatını kaybederken, gemide bulunan 12 Türk mürettebatın da kayıp olduğu açıklandı.

Bakan Yerlikaya, Ereğli İlçe Kaymakamlık binasında Vali Osman Hacıbektaşoğlu ve il müdürleri ile bir araya gelerek yapılan brifingin ardından basın açıklaması yaptı. Hava koşullarının neden olduğu felakette, İçişleri Bakanlığı, AFAD başkanlığı ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarına rağmen maalesef can kayıpları yaşandığını belirten Bakan Yerlikaya, olayın detaylarını paylaştı.

Tavuk fiyatlarını düşürecek hamle geldi! Resmen sınırlama getirildi... Tavuk fiyatlarını düşürecek hamle geldi! Resmen sınırlama getirildi...

Bakan Yerlikaya, "Zonguldak açıklarında fırtınaya yakalanan Türk bayraklı 'Kafkametler' adlı kuru yük gemisi mendireğe çarparak batmıştır. Gemide bulunan 12 Türk mürettebat ile halen irtibat kurulamamıştır. Olumsuz hava koşullarının düzelmesiyle birlikte hemen arama kurtarma faaliyetlerine başlanılacaktır" dedi.

Etkili olan fırtına nedeniyle birçok olayın yaşandığını belirten Bakan Yerlikaya, 16 ilde bin 611 vatandaşın ihbarı üzerine çatı uçmaları, ağaç devrilmeleri, su baskınları gibi olayların meydana geldiğini ve 2 can kaybının yaşandığını açıkladı. Diyarbakır Hani ilçesinde ve Batman ilinde yaşanan aşırı yağışlar sonucu 2 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirten Bakan Yerlikaya, 50 kişinin yaralandığını ve 4 ilde 16 ilde zarar gören araç sayısının 7 bin 17 olduğunu açıkladı.

Ayrıca, Zonguldak açıklarında batan 'Kafkametler' adlı geminin yanı sıra Kamerun bayraklı 'Pallada' ve 'Sormonsky 45' adlı kargo gemilerinin de fırtına nedeniyle sıkıntı yaşadığını, ancak mürettebatın kurtarıldığını belirten Bakan Yerlikaya, arama kurtarma çalışmalarının olumsuz hava koşullarının düzelmesiyle birlikte başlayacağını ifade etti.

Olayla ilgili olarak Sahil Güvenlik Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri, AFAD, Kıyı emniyeti, jandarma, emniyet ve itfaiye ekiplerinin hazır beklediğini söyleyen Bakan Yerlikaya, "Duamız sabahleyin gün aydınlanır, aydınlanmaz inşallah olumlu havanın bize arama kurtarma çalışmaları yapmaya fırsat vermesini bekliyoruz" dedi.