İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde gerçekleştirilen terör ve organize suçlarla mücadele kapsamında önemli bir açıklamada bulundu. Yerlikaya, 1 Haziran 2023 ile 8 Mart 2024 tarihleri arasında ülke genelinde 401 organize suç çetesinin çökertildiğini belirterek, son 5 günde 13 organize suç örgütünün daha etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Sancaktepe'de esnaf ziyareti gerçekleştiren ve ardından Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde düzenlenen "İstanbul ve Sancaktepe'nin Huzuru" programına katılan Bakan Yerlikaya, terör örgütlerine karşı yürütülen operasyonların etkinliğine dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da terörle mücadele konusundaki kararlılığına vurgu yapan Yerlikaya, terör örgütlerinin ülke içindeki varlığının sona erdirilmesi için gece gündüz demeden çalıştıklarını ifade etti.

Emekli destek paketi detaylarında neler var? Emekli destek paketi detaylarında neler var?

İçişleri Bakanlığı'nın suçla mücadelesine ilişkin verileri paylaşan Yerlikaya, terör örgütlerine yönelik operasyonlarda elde edilen başarıları özetledi. PKK/KCK, FETÖ, DEAŞ ve sol terör örgütlerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda binlerce kişinin gözaltına alındığını ve terör eylemlerinin önüne geçildiğini belirtti.

Bakan Yerlikaya, son olarak Ankara, İstanbul ve diğer illerde gerçekleşmesi planlanan terör saldırı girişimlerinin de engellendiğini ifade etti. Bu kapsamda Emniyet Genel Müdürlüğüne, Santa Maria Kilisesi'ne ve Çağlayan Adliyesi'ne yapılan saldırı teşebbüslerinin engellendiğini aktardı.