Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakkari'de bir markette çikolata almakla suçlanan bir çocuğun depoya kapatılması olayına ilişkin sert bir açıklama yaptı. Bakan Tunç, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, bu tür olumsuz eylemlere karşı büyük bir hassasiyet gösterdiklerini ve çocuğun üstün yararını koruma konusunda kararlı olduklarını belirtti.

"SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTIR"
Bunun üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına basın açıklaması yapılmasına ihtiyaç duyulduğu kaydedilen açıklamada, "Market yetkilileri ve eylemde sorumluluğu bulunan kişiler hakkında 'çocuğu hürriyetinden yoksun bırakma' suçundan Cumhuriyet Başsavcılığımızca resen soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma titizlikle ve tüm yönleriyle sürdürülmektedir." ifadelerine yer verildi.

Atama kararları Resmi Gazete'de Atama kararları Resmi Gazete'de

ADALET BAKANI TUNÇ: İZİN VERMEYİZ
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Tunç, "Geleceğimizin teminatı evlatlarımıza yapılan her türlü olumsuz eyleme karşı çok hassas olduğumuz bilinmelidir." dedi. Tunç, "Çocuğun üstün yararını zedeleyecek hiçbir harekete izin vermeyiz. Adalet Bakanlığı olarak konuyu yakından izin vermeyiz." diye