Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Anayasa Mahkemesinin iptalini görüşeceği "dezenformasyon yasası"na ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, bakanlık olarak görüşlerini Anayasa Mahkemesine ifade ettiklerini ve sonucu hep birlikte bekleyeceklerini söyledi. Ayrıca, mahkeme kararlarını tarafsız ve bağımsız bir şekilde verildiğini belirtti.

Tutuklama ve tahliye kararlarının yargının takdirinde olduğunu vurgulayan Bakan Tunç, yargının gündeminde birçok soruşturmanın bulunduğunu ve bu nedenle kararların farklılık gösterebileceğini ifade etti.

Uzaktan veya esnek çalışma modelleri geliyor! İşte detaylar... Uzaktan veya esnek çalışma modelleri geliyor! İşte detaylar...

"Dezenformasyon yasası" olarak bilinen TCK 217/a maddesine dair de Bakan Tunç, Anayasa Mahkemesi tarafından görüşülmekte olan bir iptal davası olduğunu ve sonucu birlikte bekleyeceklerini söyledi. Bu maddeyle ilgili olarak Bakanlık görüşünü ifade ettiklerini belirten Tunç, sonucun Anayasa Mahkemesinin takdirinde olduğunu ifade etti.

Ayrıca, Can Atalay'a dair yargı sürecini anlatan Bakan Tunç, ihlal kararının birinci derece mahkemesine gönderildiğini ve Yargıtay'ın bir değerlendirme yapması gerektiği gerekçesiyle dosyanın Yargıtay 3. Ceza Dairesine gönderildiğini açıkladı. Bu nedenle Yargıtay 3. Ceza Dairesinin kararını bekleyeceklerini söyledi.