Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gaziosmanpaşa'da bulunan Ömer Halaç Özel Eğitim Uygulama Okulu'nun açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, Türkiye'de son 20 yılda yapılan eğitim yatırımlarını ve gelişmelerini dile getirerek, eğitimin sadece devlet ve bakanlık sorumluluğunda olmadığını, toplumun her katmanının bu sürece dahil olması gerektiğini belirtti.

Bakan Tekin, ailelerin çocuklarına evde eğitim verme sorumluluğuna vurgu yaparken, öğrenci ve velilerin eğitim sürecine katkı sağlamalarını önemsediğini ifade etti. Özellikle dijital bağımlılık, obezite gibi sorunlara dikkat çeken Tekin, eğitimin evde başladığını ve ailelerin çocuklarına örnek olmalarının önemine değindi.

Mahkeme Kararını Verdi! Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Ahmet Türk'e Hapis Cezası Verildi Mahkeme Kararını Verdi! Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Ahmet Türk'e Hapis Cezası Verildi

Yerel yönetimlerin eğitim alanındaki katkılarını önemseyen Bakan Tekin, bu noktada yerel seçimlere de vurgu yaptı. Seçim döneminde oy kullanacak vatandaşlardan adayların eğitimle ilgili vaatlerine dikkat etmelerini isteyen Tekin, eğitim-öğretim sürecine destek olma sözü ve vaadi bulunan adayları tercih etmeleri çağrısında bulundu.

Bakan Yusuf Tekin, konuşmasında ayrıca engelliler haftasını da anarak, toplumun her kesimindeki engellilere yönelik duyarlılığın artırılması gerektiğini belirtti. Program sonunda Bakan Tekin'e, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta tarafından tablo ve kitap hediye edildi.