Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TBMM’de AK Parti grup toplantısı öncesi ara tatil uygulamasına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Bakan Tekin, 12 yıllık zorunlu eğitimin tartışıldığı süreçle ilgili olarak, çocukların bilgiye erişiminin günümüzde çok kolay olduğunu ve bu nedenle daha erken yaşta yükseköğretime geçiş imkanlarının değerlendirildiğini belirtti. Tekin, “Bizim derdimiz zorunlu eğitimin yaşının biraz daha erken dönemlere çekilmesi meselesiydi. Kamuoyundaki tartışmaları izliyor ve değerlendiriyoruz” dedi.
Ara tatil seminerleriyle ilgili olarak da bilgi veren Tekin, bakanlık bünyesindeki izleme ve değerlendirme birimlerinin çalışmaların pedagojik sonuçlarını takip ettiğini söyledi. Bakan, öğretmenlerin ara tatil seminerlerini okula gelmeden, çevrim içi (online) olarak tamamlayabileceklerini açıkladı ve “Arkadaşlarımız değerlendirmelerini yapıyor. Ara dönemde öğretmen arkadaşlarımız seminerlerini okula gelmeden online olarak yapacaklar. Bunu kendilerine zaten duyurduk” ifadelerini kullandı.





