Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Hatay'da yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından zarar gören dersliklerin onarılması için çalışmaların hızla devam ettiğini açıkladı. Bakan Tekin, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı'nın açılış törenine katılmak üzere Hatay'a ziyarette bulundu.

Programın açılışında konuşan Bakan Tekin, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulunarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hindistan'daki G20 Liderler Zirvesi nedeniyle programa katılamadığını ancak eğitim camiasına selamlarını ilettiğini söyledi. Ayrıca, yeni yılda başarı diledi.

Depremler nedeniyle zarar gören dersliklerin onarılması hakkında bilgi veren Bakan Tekin, şunları söyledi: "Hatay'da 2 bin 500'e yakın dersliğimiz deprem sebebiyle kullanılamaz hale gelmiş durumda. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı, en kısa zamanda bu eksikliklerin giderilmesi yönünde. Biz şu ana kadar bu 2 bin 500'e yakın dersliğin yaklaşık 1.700'ünü en azından planlanmış durumdayız. Büyük oranda tamamlanmış olanlar var ama şunu rahatlıkla söyleyebiliriz: Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında bu eksiklikler giderilmiş olacak inşallah... Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızın özel hassasiyetini bir kez daha hatırlatmak isterim. Biz de her kabine toplantısında Sayın Cumhurbaşkanımıza deprem bölgesiyle ilgili yaptıklarımız konusunda bilgi veriyoruz."

Turkcell'in yeni yönetim kurulu belli oldu Turkcell'in yeni yönetim kurulu belli oldu

Bakan Tekin, ayrıca yeni eğitim-öğretim yılında Millî Eğitim Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği düzenlemeleri ve öğrencilere sosyal sorumluluk bilinci kazandırmak için yapılan çalışmaları paylaştı. Yapılan düzenlemelerin öğrencilerin Türkçe becerilerini geliştirmeyi hedeflediğini ve Türkçeyi daha iyi kullanabilen öğrenciler yetiştirmeyi amaçladığını belirtti.

Bakan Tekin, öğrencilerle birlikte yeni eğitim-öğretim yılının ilk ders zilini çaldıktan sonra öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.