14 Mayıs gecesi sık sık ekran karşısına geçen İmamoğlu ve Yavaş'a tepki gösteren Bakan Soylu, Millet İttifakı Cumhurbaşkanlığı yardımcılarının henüz özür dilemediğini söyledi.

Beşiktaş AK Parti İlçe Başkanlığına yaptığı ziyarette konuşan Bakan Soylu, 28. Dönemde Cumhur İttifakı'nın Meclis'te 320 koltuğa sahip olması ile beraber Millet İttifakı'nın Anayasayı değiştirebilme kabiliyetinin yok olduğunu belirtti. 

Öte yandan Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a 14 Mayıs gecesi yaptıkları açıklamalar üzerinden tepki gösteren Bakan Soylu şu ifadeleri kaydetti:

''Bir de zavallı o iki tane belediye başkanı var. Biri Ankara, biri İstanbul. Şimdi onların ellerine bir kağıt vermişler. Dediler ki ‘biz öndeyiz kazandık’ dediler bütün milletimize. Şimdi o hatırlıyorsanız bir Selo vardı. Selo, 6-8 Ekim olaylarında çıktı böyle boncuk boncuk terleyerek millete PKK'nın kendi önüne verdiği kağıdı okudu. Şimdi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni tanıyor, bu milleti tanıyor. Ama o kağıdı okumak zorundaydı, okudu. Aynı bunlar da sanki Selo'ya birileri nasıl o kağıdı okutturmuşsa, bunlar da çıktılar, dediler ki: ‘Biz seçimi kazandık’. Şimdi milleti yanıltmak, hani kandırmak, başka bir şey söylemeyeyim. Özür borçları var değil mi bu milletimize? Onlar özür dilemediler. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu özür dilemediler. Ben onların amiri sayılırım. Biliyorsunuz, İçişleri Bakanı onların hem disiplin amiridir hem soruşturma amiridir. Ben onların amiri olarak onlar adına milletten özür diliyorum”

IMF Raporu: Türkiye, Kişi Başına Gelirde Dünya Ortalamasının Altına Düştü IMF Raporu: Türkiye, Kişi Başına Gelirde Dünya Ortalamasının Altına Düştü