İstanbul Milletvekili seçilen ve AK Parti'den İstanbul Milletvekili olan Süleyman Soylu, Gaziosmanpaşa'da bulunan Gümüşhane Kelkit Çimenli Köyü Derneği'ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Soylu seçimler ve seçim sonuçları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Soylu, konuşmasında "Sandıklarda siyasi partilerin birer temsilcileri ve müşahitleri olabilir. Oy ve Ötesi diye bir dernek orada olamaz. Bunların oraya girip sandıklarda oy kullanan insanlara baskı yapmaları seçim hukukuna aykırıdır" ifadelerini kullandı. Oy ve Ötesi Derneği'nin sandıklarda bulunmasının yasak olduğunu belirten Soylu, derneğin seçim hukukuna aykırı davrandığını savundu.

Soylu ayrıca, seçim sonuçlarına değinerek, halkın 14 Mayıs seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'a 27 milyon 135 bin oy verdiğini ve bu sonuçların cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine olan desteği gösterdiğini söyledi. Ayrıca, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği şehirlerde ortaya çıkan seçim sonuçlarını da övgüyle değerlendirdi ve millet-devlet dayanışmasının sonuçlara yansıdığını ifade etti.

Kabine Toplantısı yarın: Gündemde hangi başlıklar var? Kabine Toplantısı yarın: Gündemde hangi başlıklar var?

Konuşmasında, Kemal Kılıçdaroğlu ve Canan Kaftancıoğlu'nun siyasi tutumlarını eleştiren Soylu, söz konusu isimlerin tarz değişikliğine giderek, milliyetçilik söylemlerine başvurduklarını belirtti. Soylu, bu tutumu "beş yüzlü bir siyaset" olarak nitelendirirken, siyasette daha önce görmediği bir ikiyüzlülük olduğunu ifade etti.

İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlarının seçim akşamı insanlara yanlış bilgiler verdiğini savunan Soylu, Anadolu Ajansı'nın doğru bilgi verdiğini ve oy sayımlarının tamamlanmasının zaman aldığını söyledi. Kırsalda köylerde oyların hemen sayılıp sisteme girildiğini belirten Soylu, bu durumun AK Parti'nin kırsalda güçlü bir parti olduğunu gösterdiğini dile getirdi.