Okul boşaltılıp, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dönüştürülecek iddiası Okul boşaltılıp, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dönüştürülecek iddiası

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, cumhurbaşkanı seçimi için oyunu Gaziosmanpaşa Dobruca Ortaokulu'nda kullandı. Eşi Hamdiye Soylu ile birlikte sabah saatlerinde okula gelen Bakan Soylu, vatandaşlarla selamlaşarak oy kullanma işlemini gerçekleştirdi. Oyunu 1003 nolu sandıkta kullanan Bakan Soylu, seçim güvenliği konusunda gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Seçim güvenliğiyle ilgili olarak yapılan önlemleri değerlendiren Bakan Soylu, seçim öncesinde yaşanan olayların azaldığını ve Türkiye'nin seçim tecrübesine sahip olduğunu ifade etti. Bakan Soylu, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ile işbirliği içinde 8 ayrı bölgede koordinasyon çalışmaları yapıldığını belirtti. Yaklaşık 601 bin güvenlik görevlisinin görev başında olduğunu ve okulların iç ve dış güvenliği ile seçim kurallarının güvenliği konusunda çalışmaların sürdüğünü vurguladı. Ayrıca, okulların jeneratör, kamera ve ışıklandırma sistemlerinin tüm tertibatının önceden alındığını ve seçim güvenliği genelgesindeki maddelerin tamamlandığını aktardı.

Deprem bölgesinde oy kullanma işlemlerinin de sorunsuz bir şekilde başladığını belirten Bakan Soylu, YSK ile koordineli olarak 1,158 alanda seçim konteynırlarının kurulduğunu ve bu konteynırlarda oy kullanmanın devam ettiğini söyledi. Bakan Soylu, Türkiye genelinde oy kullanma yoğunluğunun diğer seçimlere nazaran daha fazla olduğunu ifade etti ve Türkiye'nin demokratik şekilde en doğru kararı vereceğine inandığını dile getirdi. Son olarak, millet ve ülke için hayırlı bir seçim olması temennisinde bulundu.