Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bugün kamu kurumlarına gönderilen bir genelge ile tasarruf tedbirlerinin uygulanması çağrısında bulundu. Genelgede, 2021 yılında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Genelgesi hatırlatılarak, tüm harcamaların gözden geçirilmesi, tasarrufların takip edilmesi ve ilave tasarruf alanlarının belirlenerek hızla uygulanması gerektiği vurgulandı.

Valilik'ten Ankara'ya yeni uyarı: Sel, fırtına ve doluya dikkat Valilik'ten Ankara'ya yeni uyarı: Sel, fırtına ve doluya dikkat

Genelgeye göre, deprem kaynaklı maliyetler haricindeki tüm harcamaların gözden geçirilmesi ve tasarruf kurallarına uygun bir şekilde gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Bununla birlikte, taşıt edinimi ve kiralanması, bina yapımı, bakımı ve onarımı işleri, temsil, tören, ağırlama ve tanıtım giderleri gibi birçok harcama alanında kapsamlı kısıtlamalara gidileceği belirtiliyor.

Bakan Şimşek'in imzasıyla yayınlanan genelge, kamu kurum ve kuruluşlarının kendi bütçeleri veya tasarruflarındaki diğer kaynaklardan yapacakları harcamaları ve taşınır-taşınmaz malların kullanımını düzenlemektedir. Genelgeye uymaları talimatı verilen kurumlar, tasarruf kurallarına uygun olarak hareket etmekle yükümlüdür.

Ayrıca, genelgede kamu kurumlarına taşınmaz edinimi ve kiralanması, resmi taşıt edinimi ve kullanımı, haberleşme giderleri, personel görevlendirmeleri, basın ve yayın giderleri, kırtasiye ve demirbaş alımları gibi harcamalar konusunda da kısıtlamalar getirilmektedir. Temsil, tören, ağırlama, tanıtım ve personel giderleri, enerji ve su alımları, personel servisi hizmetine ilişkin giderler gibi konularda da tasarruf kurallarına uyulması gerekmektedir.

Genelgenin yayınlanmasının ardından, kamu kurumları tasarruf imkanı olan alanları belirleyerek elde ettikleri tasarrufları Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bildirecektir. Bakanlık, izleyen dönemde tasarruf imkanı olan alanları bakanlıklar ve diğer idareler aracılığıyla takip edecektir.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi