23 Nisan Kutlamasında Çocuğu Tekmelemişti! Belediyedeki İşine Son Verildi 23 Nisan Kutlamasında Çocuğu Tekmelemişti! Belediyedeki İşine Son Verildi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri'de düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, bölgede bulunan 500'e yakın aktif fay hattı nedeniyle her an deprem olabileceği uyarısında bulundu.

Bakan Özhaseki, zorlu coğrafyada yaşadıklarını belirterek, Türkiye'nin depremsellik açısından oldukça riskli bir bölgede bulunduğunu vurguladı. Türkiye'nin denizleri ve karalarında 66'nın üzerinde şiddetli deprem yaşandığını ifade eden Özhaseki, ülkenin yüzde 66'sının birinci ve ikinci derece deprem bölgelerinde olduğunu söyledi.

Kayseri'nin ise ayrı bir durumu olduğuna dikkat çeken Bakan, 490 ila 500 arasında hareketli fay hattının bulunduğunu aktardı. "Her an her yerde 4,5,6,7'ye kadar yükselen bir deprem olabilir" uyarısında bulunan Özhaseki, konutların depreme dayanıklı ve sağlıklı bir şekilde inşa edilmesi gerektiğini vurguladı.

Özhaseki, sözlerine şehir güvenliği konusunda da değinerek, Kentsel Dönüşüm Başkanlıkları'nın kurulduğunu ve İstanbul başta olmak üzere birçok şehrin daha güvenli hale getirilmesi için çaba sarf ettiklerini belirtti. Kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kazandığını ifade eden Bakan Özhaseki, "Şimdi de çıkardığımız yasaya ara ara sağda solda çatlak sesler çıkıyor. Onların da farkındayız" dedi.