2020 yılında KPSS puanı alıp atanmayı bekleyen birçok kişi aylarca sosyal medya ve sahalarda ek atama için mücadele etti. Peki 2020 KPSS puanıyla atama yapılacak mı?

2020 yılında sınava girenler için bugün üzücü haber geldi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer 2020 KPSS ile ilgili gelen sorulara net cevap verdi. Bakan Özer: O defter kapandı.

2020 KPSS PUAN GEÇERLİLİĞİ

Umutlar bittiğinde, kritik bir zamanda 15 bin öğretmen ataması yaptık. Kıymetli bir adımdı ama buradan eleştiri almak beni üzdü. 2020 KPSS’ye girenler bu atama bizim hakkımız dediler. 2021’ler de aynı şekilde bir durum ortaya koydular. Biz de bakanlık olarak 'ikiniz de başvurun en yüksek puanlı olanı alalım ' dedik.

Bir ay boyunca bu konudan peş peşe tepkiler geldi. Bir diğer konu ise ‘2020 puanları uzatılsın’ hadisesi. Bu konuda da netiz. O defter kapandı. Öğretmen konusunda daha farklı bir yaklaşım benimsemek lazım. Ciddi bir doyuma ulaştık. Atamalar, ağırlık verdiğimiz alanlara öncelik verilecek.

KÜTÜPHANESİZ OKUL KALMAYACAK

Bakan Mahmut Özer: Bütün okullara kütüphane yapıyoruz. Kütüphanesiz okul kalmayacak. Aralık sonunda bunu bitireceğiz. Okulda yer yoksa koridorda yapıyoruz. Önümüzdeki ayda Siirt’te yapacağımız bir açılış ile bunu ‘bitirdik’ diyeceğiz.

ŞİMDİ NE OLACAK?

2020 KPSS mağdurları bu konuyla ilgili açtıkları davanın sonuçlandırılmasını bekliyor. Geçtiğimiz günlerde acı bir kazayla Fedai öğretmenimizi kaybetmiştik. Birçok öğretmen kendi alanı dışında çalışmaya mecbur bırakılıyor. Bu konuya bir nebze çözüm olması adına yeterli atama sayılarının verilmesi herkesin temennisi. Atamalarla ilgili yeni bir gelişme yaşandığında haberimizde yer alacaktır.

Ayşe Kara