Sokakta tartıştığı iki kadından birinin boğazını kesti, diğerini yaraladı Sokakta tartıştığı iki kadından birinin boğazını kesti, diğerini yaraladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, memur maaşları ve emekliliklerle ilgili yapılacak düzenlemeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Hak İş kongresinde yaptığı konuşmada en düşük memur maaşının Temmuz ayından itibaren 22 bin lira olacağını duyurdu.

Memur maaşlarıyla ilgili net mi brüt mü tartışmalarının bir süredir gündemi meşgul ettiği konuya ilişkin olarak, Maliye Bakanı Nebati de açıklamalarda bulundu. Nebati, memur maaş zamlarıyla ilgili 'net' rakamı açıkladı. Çalışanların ve emeklilerin maaşlarında yapılan iyileştirmelerle refah kaybının engellendiğini belirten Nebati, Temmuz ayında çalışanların ve emeklilerin daha da rahatlatılacağını ifade etti. Ayrıca, en düşük memur maaşının 22 bin lira seviyesine yükseltileceğini bildirdi. Nebati, bu maaş artışlarının memur emeklilerine de otomatik olarak yansıyacağını vurguladı.

Nebati ayrıca, kamu işçilerinin ücretlerinde refah payı dahil yüzde 45 artış yapıldığını ve 45 bin öğretmen ile 3 bin 500 engelli öğretmenin atamasının gerçekleştirildiğini hatırlatarak, Türkiye'nin Yüzyılı'nı "eğitimin yüzyılı" haline dönüştüreceklerini belirtti.