Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Anadolu Ajansı muhabirine çok önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Mehmet Şimşek, o kredilerin 6 ay erteleneceğini duyurdu. İşte detaylar.

 Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş Depremleri'nin etkisinin azaltılması için Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Osmaniye, Gaziantep'in depremden büyük hasar alan ilçeleri olan  İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde bulunan esnaf ve sanatkara verilen kredilerin meydana getirdiği borçlarının 6 ay başvurusuz ertelenmesi için ilgili mevzuat çalışmasına başlandığını duyurdu.

vergimaasparalira-1475916

Bakan Şimşek,  64 bin 191 esnaf ve sanatkarın 9,5 milyar liralık kredi bakiyesinin olduğunu belirterek söz konusu kredi borçlarının faizsiz erteleneceğini duyurdu.

Türkiye'nin en büyük halka arzı onaylandı! İşte halka arz değeri... Türkiye'nin en büyük halka arzı onaylandı! İşte halka arz değeri...

 Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında afet bölgesi ilan edilen yerlerde deprem nedeniyle işletmesi zarar gören esnaf ve sanatkarımıza Halk Bankası tarafından kullandırılan kredilerin ödemelerine başvuru şartı aranmaksızın 6 ay daha faizsiz erteleme getiriyoruz."  diye konuştu.