Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir'in ailesinin Kahramanmaraşlı depremzedelerden olduğu iddialarıyla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki açıklama yaptı. 

BAKAN ÖZHASEKİ KONUYA AÇIKLIK GETİRDİ


Bakan Özhaseki, Özdemir ailesinin kendilerine tahsis edilen konteyneri depo olarak kullanmak istediğini, bu yüzden çadırda kalmaya başladıklarını söyleyerek kamuoyunu aydınlattı. Ailenin istemesi halinde hazır konutlara geçebileceğini, istemezlerse de kendilerine ait olacak konutların bir aya biteceğini hatırlattı.
 

Hafız Vali, 'Hafız Kal' yarışmasında Türkiye birincisi oldu Hafız Vali, 'Hafız Kal' yarışmasında Türkiye birincisi oldu

"KONTEYNERİ KENDİ İSTEKLERİYLE DEPO YAPIP ÇADIRDA YAŞAMAYA BAŞLAMIŞLAR"


Özheseki açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Kahramanmaraşlı şehidimiz Müslüm Özdemir’in değerli ailesi, bin yılın afetinden sonra kendilerine tahsis edilen konteyneri kendi istekleriyle depo olarak kullanma kararı alarak çadırda ikamet etmeye başlamış.

"İSTERLERSE HAZIR KONUTLARIMIZDAN VERECEĞİZ, İSTERLERSE 1 AY SONRA TAMAMLANACAK OLAN KONUTLARDA KALACAKLAR"


Şehidimizin ailesinin tercihi doğrultusunda isterlerse rezerv alandaki hazır konutlarımızdan vereceğiz; isterlerse bakanlığımızın projesi kapsamında yaşadıkları mahallede yapımı başlayan konutlarımızı 1 ay gibi bir sürede bitirip oradan vereceğiz.

"ŞEHİTLERİMİZİN EMANETLERİNE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ"


Şehitlerimizin emanetlerine, geride kalanlarına sahip çıkmaya devam edeceğiz. Rabbim tüm şehitlerimizi, cennetinde Peygamber Efendimize komşu eylesin. Kahraman askerlerimize bir kere daha Allah’tan rahmet, yaralı Mehmetçiklerimize acil şifalar diliyorum."