Öğretmenlere 3 adet sınav görevi Öğretmenlere 3 adet sınav görevi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat'ta meydana gelen iki büyük depremin merkez üssü olan ve ağır yıkıma uğrayan Kahramanmaraş'ta birtakım önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Özhaseki, İstanbul'da gerçekleşmesi muhtemel olan büyük bir deprem için vaktin az kaldığını belirterek uyardı.

ak-parti-li-ozhaseki-den-sosyal-medyadaki-goruntuye-iliskin-aciklama (1)

"Buradan yeni dersler çıkarmamız lazım"

Özhaseki "99 depreminden sonra inşaat ile ilgili yönetmelikler baştan sona elden geçirildi. Bu tarihten sonra yapılan binalar sağlıklı. Şimdi büyük bir afet daha yaşadık buradan yeni dersler çıkarmamız lazım. Denetimlerin, kontrollerin çok daha sıkı bir şekilde yapılması lazım. TOKİ'nin binaları yıkılmadı örneğin demek ki burada bir keramet var. Bu konularda taviz vermeye niyetimiz yok. İnşaatlarımızı normlara uygun yaparsak deprem geldiğinde insanlar sadece biraz sallanır uykusu kaçar." diye konuştu.

"Kimseyi tedirgin etmek istemeyiz ama vakit daraldı"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, olası İstanbul Depremi için uyarılarda bulunarak "Marmara açıklarında fay kırıkları hareketli şekilde bizi bekliyor. Kimseyi tedirgin etmek istemeyiz ama vakit daraldı. Yaklaşık 6 milyon bağımsız birim var İstanbul'da. Bunlardan 600 bini çok riskli görünüyor. Bir takım rezerv alanlarda önce riskli alanları taşıyacağız. Hep birlikte seferber olacağız." diye açıklamada bulundu.