Milli Eğitim Bakanlığı, Bakan Mahmut Özer imzalı Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) konulu yazıyı yolladı. Mahmut Özer, yazıda Destekleme ve Yetiştirme Kurslarının ara tatilde istekli öğrenciler ile yürütülmesinin sağlanmasının ve öğretmen ihtiyacı doğması halinde gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

İşte o yazı:

Kahramanmaraş merkezli olarak 06 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem afeti sonrasında Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerindeki okul ve kurumlarımızda eğitim ve öğretim faaliyetlerine kademeli olarak başlanmıştır. Bakanlığımız ve Valiliklerce gerekli tedbirler alınarak söz konusu illerimizde eğitim ve öğretim faaliyetlerinin aksatılmadan sürdürülmesine yönelik çalışmalar devam etmektedir.

Söz konusu illerde deprem felaketinin öğrencilerimiz üzerindeki etkilerinin en aza indirilmesi amacıyla eğitim ve öğretim faaliyetlerine ilave olarak alınacak tedbirler kapsamında; ilgi Genelge ile belirlenen 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı ikinci dönem ara tatilinde destekleme ve yetiştirme kurslarının istekli öğrencilere yönelik olarak sürdürülmesi, öğretmen ihtiyacı bulunması hâlinde ülke genelindeki ölçme ve değerlendirme merkezleri tarafından gerekli tedbirlerin alınması hususunda;

Bilgilerini ve gereğini rica ederim.

Mahmut ÖZER

Bakan

dyk yazı