6 Şubat tarihinde 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 11 ili büyük hasara uğrattı. Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremin ardında yıkılan evler ise siyasi vaat haline geldi. 

Kahramanmaraş merkezli depremlerde evleri yıkılan vatandaşlara yeni konutları ücretsiz yapacağını söyleyen Millet İttifakı adayı ve Kemal Kılıçdaroğlu'na Bakan Kurum konuk olduğu canlı yayında yanıt verdi.

Seçim dönemi boş vaatler vermenin çok kolay olduğunun altını çizen Murat Kurum, Kılıçdaroğlu'nun devlet yönetmediği için yapamayacağı bütün hayalleri söylediğini belirtti:

 "Boş vaat vermek çok kolay, hele hele seçim sürecinde. Nasılsa sırtınızda küfe yok, yapamayacağınız, gerçekleştiremeyeceğiniz bütün hayalleri vatandaşınıza söyleyebilirsiniz.

İzmir Depreminde neden bedava konut yapmadı?

2020 yılında İzmir'de meydana gelen depremi hatırlatan Bakan Kurum, neden o bölgede belediye olarak ücretsiz kont vaadini gerçekleştirmediğini sordu:

''Madem sayın Kılıçdaroğlu ücretsiz yapmak istiyor. İzmir'de deprem oldu. Neden orada bedava konut yapıp, depremzedelere vermedi. Elinden tutan mı vardı? İstanbul'da neden yapılmadı? Ankara'daki sosyal konut, deprem dönüşüm işi ne olacak? Bunu kendi belediye başkanına sor.''

Depremin ardından

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından yıkılan konutların yerine yeni yapılacak konutlara ilişkin süreci aktaran Murat Kurum, hassar tespitlerinin devam ettiğini söyledi:

İmamoğlu'na Hapis İstemli Davada, Mahkemeden Yeni Karar! İhaleye Fesat Karıştırmaktan Yargılanıyordu İmamoğlu'na Hapis İstemli Davada, Mahkemeden Yeni Karar! İhaleye Fesat Karıştırmaktan Yargılanıyordu

''Hasar tespiti yapıyoruz. Enkazı, binaları inceliyoruz. Burada bir teknik tespit sonucunda hak sahipliği süreci yürüyor. Hak sahibi olamayanları da, bugün orta hasarlılarla ilgili olarak sayın Cumhurbaşkanımız 'bunları da ağır hasarlı gibi kabul edeceğiz' dedi. Burada milli servet var. 5 tane dairesi yıkılmışsa, normalde AFAD'da hak sahipliği 1 evdir. Vatandaşımız mağdur olmasın diye 5 dairesinin 1'ini AFAD, 4'ünü ise kentsel dönüşümden verdik.Yıllardır ülkemizde deprem oluyor.

Kendisi devlet yönetmediği için boş vaatler veriyor. Depremin hasarına baktığınızda Kahramanmaraş Pazarcık merkezli; ancak Hatay'dan itibaren konutları yapacağımız yeri değerlendirirken hasar tespitlerini yapıyoruz. Bütün sonuçlar dijital tablolarımıza işleniyor. Sıvılaşma riskleri var mı, yok mu? Fay hatlarını da bilim insanlarımızla çalışıyoruz. Bunları da haritalara işliyoruz."