Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19'un yeni varyantı Eris'in (EG.5.1) Türkiye'de görülmediğini açıkladı ve böyle bir varyantın endişe yaratmaması gerektiğini belirtti. Kapanma gibi bir durumun söz konusu olmadığını vurgulayan Bakan Koca, Covid-19 ile mücadelenin grip gibi bir hastalıkla mücadele eder gibi devam edeceğini ifade etti.

Bakan Koca, Covid-19'un yeni varyantlarının görüldüğü bir dönemde olunduğunu ancak bu durumun kapanmayı gerektirmediğini, hala Covid-19 vakalarının görüldüğünü ve virüsün mutasyonlarla etkinliğini kaybeden varyantlarının da bulunduğunu belirtti.

Kızamık Vakaları ve Aşılar

Bakan Koca, kızamık vakalarının göçle arttığını ve en etkili korunmanın aşı olduğunu ifade etti. Çocuklara aşıların ihmal edilmemesi gerektiğini vurgulayan Bakan Koca, kızamık vakalarının son dönemde azaldığını ancak hala İstanbul, Ankara, Gaziantep, Kocaeli ve Diyarbakır gibi illerde görüldüğünü belirtti.

İYİ Partili Tatlıoğlu, partisinden istifa etti İYİ Partili Tatlıoğlu, partisinden istifa etti

Sağlıkta Şiddet ve Güvenlik Tedbirleri

Artan sağlıkta şiddet olaylarına ilişkin Bakan Koca, İçişleri Bakanlığı ile işbirliği yaparak güvenlik tedbirlerinin artırılacağını söyledi. Sağlık çalışanlarına yönelik güvenlik görevlisi sayısının artırılacağını ve şiddet olaylarının sistemde kaydedileceğini ifade etti.

Çanakkale Yangınları

Çanakkale'de meydana gelen yangınla ilgili olarak Bakan Koca, 95 kişinin etkilendiğini ancak ciddi bir durum olmadığını belirtti. Hastaların hastanelere nakledildiğini ve bölgede ambulans ve acil müdahale ekiplerinin hazır beklediğini açıkladı.