Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yabancı uyruklu hastaların "öncelikli hasta" muamelesi gördüğü iddialarının doğru olmadığını açıkladı. Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bu tür iddiaların zaman zaman sosyal medyada yer aldığını belirtti.

Türk Kızılay, kurban vekalet bedellerini açıkladı: İşte 2024 yılı ücretleri Türk Kızılay, kurban vekalet bedellerini açıkladı: İşte 2024 yılı ücretleri

Bakan Koca'nın açıklamalarına göre, poliklinik hizmetlerinde öncelik durumu yönetmelikle belirlenmiş olup, acil vakalar birinci sırada yer almaktadır. İddialarla ilişkilendirilen ve 5 yıl öncesine ait olduğu tespit edilen bir görselde adı geçen hastanın "öncelik" tanınmasına neden olan durum, uyruğu değil, polikliniğe acilden sevk edilmiş olmasıdır.

Sağlık Bakanı, fotoğrafın maksatlı olarak paylaşıldığını belirterek, bunu yapanlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Bu açıklamalarla birlikte Bakan Koca, yabancı uyruklu hastaların öncelikli muamele görmediğini ve yönetmeliklerin belirlediği acil durumlar dışında herhangi bir ayrımcılık yapılmadığını söyledi.