Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni görülen varyantlar sonrasında "Toplu bir aşı kampanyası ya da kapanma benzeri tedbirler asla uygulanmayacak." açıklamasını yaptı. Bakan Koca, ayrıca aşı propagandası yapanlara tepki gösterdi ve bilimsellikten uzak tedbirlerin uygulanmasını eleştirdi.

İşte Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları;

Sağlık Bakanı, Dr. Ersin Mahmutluoğlu adının yanlış şekilde kullanılmasına dikkat çekti ve bu durumun kara propaganda olarak kullanıldığını söyledi. Dr. Ersin Mahmutluoğlu'nun vefatının, aşı kampanyalarını başlatmaya yönelik bilimsellikten uzak tedbirlerin uygulanmasına sebep olmadığını vurguladı.

Bakan Koca, Covid-19 ile mücadelede alınan radikal tedbirlerin ve aşı uygulamalarının milletin sağlığı için yapıldığını belirtti. Ancak şu an gündemde olan propagandanın, eski deneyimlerin haklı endişesinden kaynaklandığını ifade etti. Bakan Koca, toplu bir aşı kampanyası veya kapanma gibi tedbirlerin asla uygulanmayacağını ve Covid-19'un artık grip gibi bir hastalık olarak mücadele edileceğini söyledi.

Bakan Koca, Dr. Ersin Mahmutluoğlu'nun ölüm nedenini açıkladı. Kendisinin kalp yetmezliği ve solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtti. Ayrıca, yapılan üç farklı PCR testinin sonucunda Dr. Ersin Mahmutluoğlu'nun Covid-19 pozitif olmadığının anlaşıldığını ifade etti.

Bakan Koca, bilimsel olmayan yaklaşımları eleştirerek, bilimin tarafsızlığını ve sorumluluğunu üstlenmeye davet etti. Spekülasyonlara dayanarak gerçekçi veriler olmadan tedbirler alınmayacağını vurguladı.

Buse Naz Çakıroğlu Üst Üste Üçüncü Kez Avrupa Şampiyonu Oldu Buse Naz Çakıroğlu Üst Üste Üçüncü Kez Avrupa Şampiyonu Oldu

Bakan Koca, hekimlere yapılan kara propaganda eleştirisiyle sözlerini sonlandırdı ve "Hekimliğin rengi beyazdır. Bir hekime, kara propaganda yakışmaz." dedi.