Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Eris varyantının Türkiye'de görülmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, Kabine Toplantısı sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Eris varyantının ülkede de tespit edildiğini doğruladı. Ancak bu varyantın hafif seyrettiğini ve hastaneye yatış oranlarının düşük olduğunu belirtti.

Koca, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Bu dönemde hasta sayısının arttığını söyleyebiliriz. Fakat hastaneye yatış oranları oldukça düşük. Ağır hastalık yapmıyor, hafif seyrediyor." dedi.

Ayrıca, Sağlık Bakanı, Eris varyantına karşı yeni tedbirlerin gerekmediğini ve virüsün davranışlarını yakından takip ettiklerini belirtti. Bu mutasyonun, hastalığın şiddetini artırmadığı ve mevcut aşıların bu varyanta karşı etkili olduğu konusunda güvence verdi.

TFF'den seçim tarihi açıklaması ve Ali Koç'a tepki: 'Sportif başarısızlığın tutarsız bahanesi' TFF'den seçim tarihi açıklaması ve Ali Koç'a tepki: 'Sportif başarısızlığın tutarsız bahanesi'

Eris varyantı, COVID-19 pandemisi sırasında ortaya çıkan farklı virüs varyantlarından biridir ve dünya genelinde izlenmektedir. Ancak Sağlık Bakanı Koca'nın açıklamalarına göre, bu varyantın Türkiye'deki etkisi şu ana kadar hafif olmuştur.